Dinsdagavond werd voor een euro nog 1,3196 dollar betaald. Anderzijds bereikte de dollar tegenover de yen een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar. Dat is geen goed nieuws voor de Japanse exportgerichte bedrijven.

Dat de dollar ten opzichte van de meeste andere valuta's steeg, had dan weer te maken met de vlucht naar veiligheid. De beleggers kochten massaal kortlopende Amerikaanse staatsobligaties.

Ten opzichte van een korf van zes maanden was de stijging van de dollarkoers de grootste sinds december 2008. De dollar steeg met 2% tegenover de korf met zes munten.

Joseph Trevisani, strateeg bij FX Solutions, sprak van een duidelijke toename van de risico-aversie.

Dinsdagavond werd voor een euro nog 1,3196 dollar betaald. Anderzijds bereikte de dollar tegenover de yen een nieuw dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar. Dat is geen goed nieuws voor de Japanse exportgerichte bedrijven. Dat de dollar ten opzichte van de meeste andere valuta's steeg, had dan weer te maken met de vlucht naar veiligheid. De beleggers kochten massaal kortlopende Amerikaanse staatsobligaties. Ten opzichte van een korf van zes maanden was de stijging van de dollarkoers de grootste sinds december 2008. De dollar steeg met 2% tegenover de korf met zes munten. Joseph Trevisani, strateeg bij FX Solutions, sprak van een duidelijke toename van de risico-aversie.