De verzwakking van de industriële groei in China begint volgens professor Stefan Duchateau steeds zwaarder te wegen zodat een ingreep steeds noodzakelijker lijkt te worden. De voorwaarden voor het succesvol doorvoeren van een renteverlaging lijken intussen ook vervuld.

De voedselprijzen zijn gestabiliseerd en de vastgoedsector lijkt onder controle (of is alleszins controleerbaar gebleken na een aantal geslaagde ingrepen op de interbancaire markt waarbij tijdelijk liquiditeit wordt onttrokken wanneer de kredieten te veel dreigen afgeleid te worden naar de vastgoedzeepbel). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De verzwakking van de industriële groei in China begint volgens professor Stefan Duchateau steeds zwaarder te wegen zodat een ingreep steeds noodzakelijker lijkt te worden. De voorwaarden voor het succesvol doorvoeren van een renteverlaging lijken intussen ook vervuld. De voedselprijzen zijn gestabiliseerd en de vastgoedsector lijkt onder controle (of is alleszins controleerbaar gebleken na een aantal geslaagde ingrepen op de interbancaire markt waarbij tijdelijk liquiditeit wordt onttrokken wanneer de kredieten te veel dreigen afgeleid te worden naar de vastgoedzeepbel). Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.