Gisteren was er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking niet buitengewoon veel nieuws te rapen dat de markt echt kon bewegen. De Eurotop (Ecofin) bracht weinig verrassingen. Het licht werd op groen gezet voor de eventuele toetreding van Litouwen als 19de land van de eurzone vanaf januari 2013.

Verder werd de vierde herziening van het plan voor Cyprus goedgekeurd en kregen Portugal en Ierland een schouderklopje voor de geboekte vooruitgang. De Griekse regering werd dan weer vriendelijk verzocht een tandje bij te steken en tegen het einde van de maand met een aantal nieuwe maatregelen te komen. Maar hier is Griekenland duidelijk de uitzondering. Want voor het overige lijkt er een stevige consensus te bestaan om de besparingsteugels een beetje te vieren en meer focus te leggen op het aanzwengelen van de economie en het bevechten van het deflatierisico.

Gisteren was er volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking niet buitengewoon veel nieuws te rapen dat de markt echt kon bewegen. De Eurotop (Ecofin) bracht weinig verrassingen. Het licht werd op groen gezet voor de eventuele toetreding van Litouwen als 19de land van de eurzone vanaf januari 2013. Verder werd de vierde herziening van het plan voor Cyprus goedgekeurd en kregen Portugal en Ierland een schouderklopje voor de geboekte vooruitgang. De Griekse regering werd dan weer vriendelijk verzocht een tandje bij te steken en tegen het einde van de maand met een aantal nieuwe maatregelen te komen. Maar hier is Griekenland duidelijk de uitzondering. Want voor het overige lijkt er een stevige consensus te bestaan om de besparingsteugels een beetje te vieren en meer focus te leggen op het aanzwengelen van de economie en het bevechten van het deflatierisico.