Daarnaast was er natuurlijk het bericht dat het tekort op de Griekse begroting vorig jaar hoger dan verwacht is opgelopen. Voor één euro werd vanmorgen nog iets meer dan 1,32 dollar betaald.

David Scutt van Arab Australia Bank merkte op dat de euro op weinig steun moet rekenen zolang de vrees voor een besmetting van de Griekse tragedie niet is verdwenen.

Uit een onderzoek gevoerd door Reuters bij 50 economen blijkt dat er 80% kans is dat Griekenland in de komende twee maanden beroep moet gaan doen op de andere Europese landen voor steun.

Bovendien verwachten één op vier van de ondervraagden ook nog eens dat Griekenland in de komende vijf jaar zijn schulden niet meer zal kunnen betalen. In de loop van de morgen is de koers van de euro weer wat aangetrokken.

Daarnaast was er natuurlijk het bericht dat het tekort op de Griekse begroting vorig jaar hoger dan verwacht is opgelopen. Voor één euro werd vanmorgen nog iets meer dan 1,32 dollar betaald. David Scutt van Arab Australia Bank merkte op dat de euro op weinig steun moet rekenen zolang de vrees voor een besmetting van de Griekse tragedie niet is verdwenen. Uit een onderzoek gevoerd door Reuters bij 50 economen blijkt dat er 80% kans is dat Griekenland in de komende twee maanden beroep moet gaan doen op de andere Europese landen voor steun. Bovendien verwachten één op vier van de ondervraagden ook nog eens dat Griekenland in de komende vijf jaar zijn schulden niet meer zal kunnen betalen. In de loop van de morgen is de koers van de euro weer wat aangetrokken.