De reacties van de institutionele beleggers op het plan zijn namelijk eerder lauw, de koers van de euro viel vanmorgen terug onder het niveau van 1,32 dollar. Dat is het laagste niveau in twee maanden.

De Dollar Index, die de waarde van de dollar afzet tegenover zes andere valuta's, steeg met 0,40% tot 80,652 en dat was het hoogste niveau sinds 21 spetember. Uitgedrukt in procenten steeg de dollar met 0,50% tegenover de euro.

Topman Christian Noyer van de Franse nationale bank, en ook één van de topmensen van de Europese centrale bank waarschuwde dat de lage rente de basis vormt voor onevenwichten. Daardoor neemt de speculatie toe dat nu ook Portugal en vervolgens mogelijk Spanje in de problemen gaan raken.

De reacties van de institutionele beleggers op het plan zijn namelijk eerder lauw, de koers van de euro viel vanmorgen terug onder het niveau van 1,32 dollar. Dat is het laagste niveau in twee maanden. De Dollar Index, die de waarde van de dollar afzet tegenover zes andere valuta's, steeg met 0,40% tot 80,652 en dat was het hoogste niveau sinds 21 spetember. Uitgedrukt in procenten steeg de dollar met 0,50% tegenover de euro. Topman Christian Noyer van de Franse nationale bank, en ook één van de topmensen van de Europese centrale bank waarschuwde dat de lage rente de basis vormt voor onevenwichten. Daardoor neemt de speculatie toe dat nu ook Portugal en vervolgens mogelijk Spanje in de problemen gaan raken.