De veroordeling van Berlusconi leek volgens ABN Amro ook even belangrijke gevolgen te hebben voor de landelijke politiek. Begin vorige week kwam het nieuws dat de ministers van de partij van Berlusconi zich terugtrokken uit de regering.

Hiermee dreigde een val van de regering, die pas een klein half jaar aan de slag was. Gezien de noodzaak om economische veranderingen door te voeren stemde het vooruitzicht van mogelijke nieuwe verkiezingen beleggers niet vrolijk.

Later volgde een belangrijke vertrouwensstemming voor ministerpresident Letta. Dit verliep positief. De ergste politieke problemen lijken nu in ieder geval van de baan.

De veroordeling van Berlusconi leek volgens ABN Amro ook even belangrijke gevolgen te hebben voor de landelijke politiek. Begin vorige week kwam het nieuws dat de ministers van de partij van Berlusconi zich terugtrokken uit de regering. Hiermee dreigde een val van de regering, die pas een klein half jaar aan de slag was. Gezien de noodzaak om economische veranderingen door te voeren stemde het vooruitzicht van mogelijke nieuwe verkiezingen beleggers niet vrolijk. Later volgde een belangrijke vertrouwensstemming voor ministerpresident Letta. Dit verliep positief. De ergste politieke problemen lijken nu in ieder geval van de baan.