De Euro Stoxx 50 laat een winst van bijna 2,50% optekenen, de BEL 20 wint bijna anderhalf procent. De financiële markten schatten de kansen steeds hoger in dat de ECB de rente nogmaals zal verlagen.

De sterke daling van goud heeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de nervositeit in de markten doen toenemen. En waarschijnlijk hebben margin calls op de markt voor goudfutures ook voor druk op de meer risicovolle active zoals aandelen gezorgd.

Hier mogen we bovendien niet vergeten dat wanneer de goudautostrade voor een stuk wordt afgesloten er meer verkeer richting de aandelenautostrade kan gaan.

Het geld moet immers ergens naar toe. In die zin zouden de beurskoersen kunnen profiteren van de correctie bij het goud.

De Euro Stoxx 50 laat een winst van bijna 2,50% optekenen, de BEL 20 wint bijna anderhalf procent. De financiële markten schatten de kansen steeds hoger in dat de ECB de rente nogmaals zal verlagen. De sterke daling van goud heeft volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas de nervositeit in de markten doen toenemen. En waarschijnlijk hebben margin calls op de markt voor goudfutures ook voor druk op de meer risicovolle active zoals aandelen gezorgd. Hier mogen we bovendien niet vergeten dat wanneer de goudautostrade voor een stuk wordt afgesloten er meer verkeer richting de aandelenautostrade kan gaan. Het geld moet immers ergens naar toe. In die zin zouden de beurskoersen kunnen profiteren van de correctie bij het goud.