Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie is opnieuw opgelopen tot een piek voor de afgelopen 11 jaar. De kans blijft groot dat Portugal steun zal moeten krijgen van het Europees Stabiliteitsfonds.

Vanmorgen werd voor euro 1,3538 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,3554 dollar vrijdagavond in New York. Technisch ligt er op het niveau van 1,35 dollar een steun.

Kumiko Gervaise, analist in Tokio bijGaitame.com Research Institute Ltd, is van mening dat de begrotingscrisis in de komende maanden opnieuw een belangrijke rol op de valutamarkten gaat spelen.

Het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie is opnieuw opgelopen tot een piek voor de afgelopen 11 jaar. De kans blijft groot dat Portugal steun zal moeten krijgen van het Europees Stabiliteitsfonds. Vanmorgen werd voor euro 1,3538 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,3554 dollar vrijdagavond in New York. Technisch ligt er op het niveau van 1,35 dollar een steun. Kumiko Gervaise, analist in Tokio bijGaitame.com Research Institute Ltd, is van mening dat de begrotingscrisis in de komende maanden opnieuw een belangrijke rol op de valutamarkten gaat spelen.