Beleggers geloofden in goede afloop

De afgelopen dagen geloofden beleggers volgens Geert Van Herck van Leleux blijkbaar in een goede afloop want de STOXX Europe 600 zette een remonte in.

Maar gisteren is deze koerswinst zo goed als helemaal verdwenen. De kans op een politieke doorbraak wordt door de markt niet hoopvol ingeschat.

Niet moeilijk als we zien dat de laatste actie van de Europese overheid (in dit geval de ECB met zijn LTRO-operaties) voor

beleggers totaal niets heeft opgebracht.

De LTRO's van december 2011 en februari 2012 zorgden aanvankelijk voor stijgende beurskoersen en dalende langetermijnrentevoeten voor o.a. Spaanse staatsobligaties.

Maar nog geen drie maanden later waren alle koerswinsten al verdwenen en bereikte de Spaanse 10-jaarsrente recordhoogtes.

De conclusie volgens Geert Van Herck: de overheden kunnen de trends op de financiële markten niet veranderen. En de Europese beurzen bevinden zich in een structurele berenmarkt. Wen aan deze realiteit en doe er Uw voordeel mee door de aankoop van short ETF's!

Advies afbouwen

Vorige week gaf Van Herck een afbouwen advies voor zowel de S&P 500 en de STOXX Europe 600. De afgelopen week zijn

deze indices inderdaad van richting veranderd.

De beperkte koersremonte van begin deze week veranderd hier weinig. Hou volgens Van Herck voor de S&P 500 de belangrijke steun van 1.307 punten in de gaten. Als de index deze steun neerwaarts doorbreekt, raadt hij de aankoop van de ProShares Short S&P 500 aan.

Voor de Europese benchmarkindex STOXX Europe 600 is het overeenkomstige steunniveau 239,60 punten. Als de index deze steun neerwaarts doorbreekt, raadt hij de aankoop van de Lyxor ETF STOXX Europe 600 Daily Short aan. De stopniveaus zijn 1.363 punten voor de S&P 500 en 250,39 punten voor de STOXX Europe 600.

Beleggers geloofden in goede afloop De afgelopen dagen geloofden beleggers volgens Geert Van Herck van Leleux blijkbaar in een goede afloop want de STOXX Europe 600 zette een remonte in. Maar gisteren is deze koerswinst zo goed als helemaal verdwenen. De kans op een politieke doorbraak wordt door de markt niet hoopvol ingeschat. Niet moeilijk als we zien dat de laatste actie van de Europese overheid (in dit geval de ECB met zijn LTRO-operaties) voor beleggers totaal niets heeft opgebracht. De LTRO's van december 2011 en februari 2012 zorgden aanvankelijk voor stijgende beurskoersen en dalende langetermijnrentevoeten voor o.a. Spaanse staatsobligaties. Maar nog geen drie maanden later waren alle koerswinsten al verdwenen en bereikte de Spaanse 10-jaarsrente recordhoogtes. De conclusie volgens Geert Van Herck: de overheden kunnen de trends op de financiële markten niet veranderen. En de Europese beurzen bevinden zich in een structurele berenmarkt. Wen aan deze realiteit en doe er Uw voordeel mee door de aankoop van short ETF's!Advies afbouwen Vorige week gaf Van Herck een afbouwen advies voor zowel de S&P 500 en de STOXX Europe 600. De afgelopen week zijn deze indices inderdaad van richting veranderd. De beperkte koersremonte van begin deze week veranderd hier weinig. Hou volgens Van Herck voor de S&P 500 de belangrijke steun van 1.307 punten in de gaten. Als de index deze steun neerwaarts doorbreekt, raadt hij de aankoop van de ProShares Short S&P 500 aan. Voor de Europese benchmarkindex STOXX Europe 600 is het overeenkomstige steunniveau 239,60 punten. Als de index deze steun neerwaarts doorbreekt, raadt hij de aankoop van de Lyxor ETF STOXX Europe 600 Daily Short aan. De stopniveaus zijn 1.363 punten voor de S&P 500 en 250,39 punten voor de STOXX Europe 600.