Sinds gisteren weegt de vrees voor een verdere Chinese monetaire verstrakking op de beurzen. Want de Chinese economie is in het vierde kwartaal sterker gegroeid dan verwacht.

De markten vrezen daarom dat er groeiremmende maatregelen zullen worden genomen om de inflatie in toom te houden.

Economen hadden een groeivertraging van 9,6 procent (in het derde kwartaal van 2010) tot 9,2 procent verwacht, maar in plaats daarvan versnelde de Chinese groei tot 9,8 procent.

De inflatie daalde in december wel tot 4,6 procent, van een piek van 5,1 procent in november, maar gevreesd wordt volgens Leleux dat de inflatie in januari weer zal aantrekken.

Een en ander betekent dat er bijkomende groeiremmende maatregelen op komst zijin, en daar zijn beleggers niet gelukkig mee.

Sinds gisteren weegt de vrees voor een verdere Chinese monetaire verstrakking op de beurzen. Want de Chinese economie is in het vierde kwartaal sterker gegroeid dan verwacht. De markten vrezen daarom dat er groeiremmende maatregelen zullen worden genomen om de inflatie in toom te houden. Economen hadden een groeivertraging van 9,6 procent (in het derde kwartaal van 2010) tot 9,2 procent verwacht, maar in plaats daarvan versnelde de Chinese groei tot 9,8 procent. De inflatie daalde in december wel tot 4,6 procent, van een piek van 5,1 procent in november, maar gevreesd wordt volgens Leleux dat de inflatie in januari weer zal aantrekken. Een en ander betekent dat er bijkomende groeiremmende maatregelen op komst zijin, en daar zijn beleggers niet gelukkig mee.