Algemeen gesproken hebben de Europese indices "ter plaatse getrappeld'': BEL20 +1,5% / CAC40 -1% /DAX30 +0,2%.

Zoals iedereen kan zien, zijn de indices redelijk onverschillig gebleven voor de Italiaanse politieke crisis, de fiscale schok in de VSA, de redding van Cyprus en ook voor de slechte economische cijfers uit de eurozone.

Naast de lage waarderingen is de belangrijkste katalysator die de indices ondersteunt volgens Delaunay het zeer soepele monetaire beleid van de centrale banken: FED (VSA) en BOJ (Japan).

Met zijn soepel monetair beleid injecteert de Federal Reserve (FED) 85 miljard per maand (inclusief 45 miljard voor de aankoop van obligaties).

Nu is het de beurt aan Japan om "het zwaar geschut" boven te halen. Net zoals de Amerikaanse FED hoopt de Bank of Japan (via het verhogen van de geldhoeveelheid en de aankoop van risicovolle effecten) de beleggers ervan te overtuigen zich niet langer op risicoloze activa te richten maar wel op meer risicovolle activa.

Algemeen gesproken hebben de Europese indices "ter plaatse getrappeld'': BEL20 +1,5% / CAC40 -1% /DAX30 +0,2%. Zoals iedereen kan zien, zijn de indices redelijk onverschillig gebleven voor de Italiaanse politieke crisis, de fiscale schok in de VSA, de redding van Cyprus en ook voor de slechte economische cijfers uit de eurozone. Naast de lage waarderingen is de belangrijkste katalysator die de indices ondersteunt volgens Delaunay het zeer soepele monetaire beleid van de centrale banken: FED (VSA) en BOJ (Japan). Met zijn soepel monetair beleid injecteert de Federal Reserve (FED) 85 miljard per maand (inclusief 45 miljard voor de aankoop van obligaties). Nu is het de beurt aan Japan om "het zwaar geschut" boven te halen. Net zoals de Amerikaanse FED hoopt de Bank of Japan (via het verhogen van de geldhoeveelheid en de aankoop van risicovolle effecten) de beleggers ervan te overtuigen zich niet langer op risicoloze activa te richten maar wel op meer risicovolle activa.