De koers heeft de bovenkant van het dalende trendkanaal al een eerste keer getest. Een opwaartse uitbraak (in het zog van nieuwe toppen op de Amerikaanse markt) behoort zeker tot de mogelijkheden maar verandert weinig aan het technisch beeld van deze index.

Een belangrijke top werd gezet midden maart (272,90 punten) en sindsdien vond een trendommekeer plaats (het beeld wordt enkel positiever bij een opwaartse doorbraak door de 272 punten). De belangrijke steun op 251 punten verdient nu alle aandacht: een neerwaartse doorbraak zal voor een versnelling van de daling zorgen.

Banken bepalen mede beeld van daggrafiek Euro Stoxx 50

Op de daggrafiek van de Euro Stoxx 50 (waarin het gewicht van de banken veel groter is dan in de STOXX Europe 600)

ziet het analistenteam van Leleux dat deze index al veel meer teruggenomen heeft van de herstelrally van september van vorig jaar.

De afgelopen dagen viel een positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator waar te nemen.

Een signaal dat een opwaartse correctie kon aanbreken. Voor deze index houden Geert Van Herck en zijn team rekening met een verder herstel tot boven de 2.400 punten. Ze verwachten wel geen nieuwe top boven de 2.600 punten.

De koers heeft de bovenkant van het dalende trendkanaal al een eerste keer getest. Een opwaartse uitbraak (in het zog van nieuwe toppen op de Amerikaanse markt) behoort zeker tot de mogelijkheden maar verandert weinig aan het technisch beeld van deze index. Een belangrijke top werd gezet midden maart (272,90 punten) en sindsdien vond een trendommekeer plaats (het beeld wordt enkel positiever bij een opwaartse doorbraak door de 272 punten). De belangrijke steun op 251 punten verdient nu alle aandacht: een neerwaartse doorbraak zal voor een versnelling van de daling zorgen. Banken bepalen mede beeld van daggrafiek Euro Stoxx 50 Op de daggrafiek van de Euro Stoxx 50 (waarin het gewicht van de banken veel groter is dan in de STOXX Europe 600) ziet het analistenteam van Leleux dat deze index al veel meer teruggenomen heeft van de herstelrally van september van vorig jaar. De afgelopen dagen viel een positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator waar te nemen. Een signaal dat een opwaartse correctie kon aanbreken. Voor deze index houden Geert Van Herck en zijn team rekening met een verder herstel tot boven de 2.400 punten. Ze verwachten wel geen nieuwe top boven de 2.600 punten.