Op fundamenteel vlak zijn er volgens Leleux Associated Brokers een aantal negatieve factoren : er is natuurlijk de hoge olieprijs maar het viel vorige week op dat de centrale bankiers het geweer stilaan van schouder beginnen te veranderen.

ECB-voorzitter Trichet liet er donderdag geen twijfel over bestaan: op 7 april komt er een eerste renteverhoging (sinds juli 2008) van de ECB.

In de VSA gaf Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, al aan niet langer te piekeren over deflatie. Daarmee viel volgens Leleux Associated Brokers meteen één bestaansreden van het nulrentebeleid weg.

En ook de andere pijler onder dat nulrentebeleid, de zwakke Amerikaanse arbeidsmarkt, staat volgens Leleux Associated Brokers onder druk.

Op fundamenteel vlak zijn er volgens Leleux Associated Brokers een aantal negatieve factoren : er is natuurlijk de hoge olieprijs maar het viel vorige week op dat de centrale bankiers het geweer stilaan van schouder beginnen te veranderen. ECB-voorzitter Trichet liet er donderdag geen twijfel over bestaan: op 7 april komt er een eerste renteverhoging (sinds juli 2008) van de ECB. In de VSA gaf Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, al aan niet langer te piekeren over deflatie. Daarmee viel volgens Leleux Associated Brokers meteen één bestaansreden van het nulrentebeleid weg. En ook de andere pijler onder dat nulrentebeleid, de zwakke Amerikaanse arbeidsmarkt, staat volgens Leleux Associated Brokers onder druk.