Eerst en vooral is er volgens Leleux de opmars van de dollar. Een stijgende dollar wordt vaak verbonden met een groeiende risico-aversie van grote beleggers. Het verbaast dus niet dat het spiegelbeeld van de stijgende dollar dalende grondstoffenkoersen en groeilanden zijn.

En eveneens belangrijk : de Chinese beursindices verkeerden de afgelopen dagen in vrije val (wie belegt heeft in de Shanghai Composite neemt best winst) en zijn waarschijnlijk de voorbode van lagere economische groeicijfers in dat land.

Kortom, in de huidige omstandigheden ziet Leleux weinig katalysatoren voor een verdere stijging van de beurzen. Want het afgelopen resultatenseizoen heeft ook niet voor steun kunnen zorgen.

Het nieuwe rondje gelddrukken van de Amerikaanse centrale bank wordt steeds openlijker bekritiseerd en de Amerikaanse indices hebben er ook niet van geprofiteerd, aldus Leleux.

Voor de Euro Stoxx 50 betekent dit dat Leleux zich nu focust op de belangrijke steunzone van 2.690 punten. Want de visie op de markt is de afgelopen maanden weinig veranderd : de stijging sinds mei van dit jaar is een aaneenschakeling van overlappende bewegingen en dit wijst niet op een structureel stijgende markt.

Het koersdoel van Leleux voor de eerstkomende maanden blijft rond de 2.400 punten liggen en een neerwaartse doorbraak van 2.690 punten legt de weg naar dit koersdoel open.

Eerst en vooral is er volgens Leleux de opmars van de dollar. Een stijgende dollar wordt vaak verbonden met een groeiende risico-aversie van grote beleggers. Het verbaast dus niet dat het spiegelbeeld van de stijgende dollar dalende grondstoffenkoersen en groeilanden zijn. En eveneens belangrijk : de Chinese beursindices verkeerden de afgelopen dagen in vrije val (wie belegt heeft in de Shanghai Composite neemt best winst) en zijn waarschijnlijk de voorbode van lagere economische groeicijfers in dat land. Kortom, in de huidige omstandigheden ziet Leleux weinig katalysatoren voor een verdere stijging van de beurzen. Want het afgelopen resultatenseizoen heeft ook niet voor steun kunnen zorgen. Het nieuwe rondje gelddrukken van de Amerikaanse centrale bank wordt steeds openlijker bekritiseerd en de Amerikaanse indices hebben er ook niet van geprofiteerd, aldus Leleux. Voor de Euro Stoxx 50 betekent dit dat Leleux zich nu focust op de belangrijke steunzone van 2.690 punten. Want de visie op de markt is de afgelopen maanden weinig veranderd : de stijging sinds mei van dit jaar is een aaneenschakeling van overlappende bewegingen en dit wijst niet op een structureel stijgende markt. Het koersdoel van Leleux voor de eerstkomende maanden blijft rond de 2.400 punten liggen en een neerwaartse doorbraak van 2.690 punten legt de weg naar dit koersdoel open.