Want analisten wijzen op de cruciale ligging van dat land op de scheepvaartroutes vanuit het Midden-Oosten en Azië naar Europa. En vooral de oliebevoorrading springt dan in het oog.

De reden dat de olieprijs (in dit geval de Brent-olie die uit de Noordzee wordt opgepompt) aan de magische grens van 100 dollar per vat noteert.

De Europese beurzen leggen deze kostenstijging voor de bedrijven (een hogere olieprijs kan als een extra belasting voor de bedrijven geïnterpreteerd worden) naast zich neer en gaan verder op hun stijgende trend. Net zoals de schuldencrisis van enkele perifere eurozonelanden momenteel naar de achtergrond is

verdwenen.

Het betekent volgens Leleux niet dat deze problemen verdwenen zijn, enkel dat beleggers op dit ogenblik denken dat alles onder controle is.

Want analisten wijzen op de cruciale ligging van dat land op de scheepvaartroutes vanuit het Midden-Oosten en Azië naar Europa. En vooral de oliebevoorrading springt dan in het oog. De reden dat de olieprijs (in dit geval de Brent-olie die uit de Noordzee wordt opgepompt) aan de magische grens van 100 dollar per vat noteert. De Europese beurzen leggen deze kostenstijging voor de bedrijven (een hogere olieprijs kan als een extra belasting voor de bedrijven geïnterpreteerd worden) naast zich neer en gaan verder op hun stijgende trend. Net zoals de schuldencrisis van enkele perifere eurozonelanden momenteel naar de achtergrond is verdwenen. Het betekent volgens Leleux niet dat deze problemen verdwenen zijn, enkel dat beleggers op dit ogenblik denken dat alles onder controle is.