Het is een beetje een vreemde vaststelling : terwijl de Amerikaanse S&P 500 naar nieuwe recordhoogtes klom, bleef de Euro Stoxx 50 ter plaatse trappelen. Nochtans kreeg de Europese economie voirge week goed nieuws te verwerken.

Zo bleek dat het Duitse producentenvertrouwen (uitgedrukt door de IFO-indicator) tot het hoogste peil in anderhalf jaar gestegen is. En producenten die optimistisch zijn, zullen zeker niet op de economische rem gaan staan.

De Duitse economische motor mag dan al wat op een lager toerental draaien, stilvallen lijkt niet onmiddellijk voor de deur te staan.

Of hebben de Europese beurzen iets meer last van het verwachte "taperen" in de VSA? FED-voorzitter Bernanke liet deze week uitschijnen dat de Amerikaanse centrale bank niet meer talmt met het terugschroeven van de maandelijkse geldinjecties.

Het is een beetje een vreemde vaststelling : terwijl de Amerikaanse S&P 500 naar nieuwe recordhoogtes klom, bleef de Euro Stoxx 50 ter plaatse trappelen. Nochtans kreeg de Europese economie voirge week goed nieuws te verwerken. Zo bleek dat het Duitse producentenvertrouwen (uitgedrukt door de IFO-indicator) tot het hoogste peil in anderhalf jaar gestegen is. En producenten die optimistisch zijn, zullen zeker niet op de economische rem gaan staan. De Duitse economische motor mag dan al wat op een lager toerental draaien, stilvallen lijkt niet onmiddellijk voor de deur te staan. Of hebben de Europese beurzen iets meer last van het verwachte "taperen" in de VSA? FED-voorzitter Bernanke liet deze week uitschijnen dat de Amerikaanse centrale bank niet meer talmt met het terugschroeven van de maandelijkse geldinjecties.