De sterkte van de euro heeft te maken met de verwachting dat de Europese Centrale Bank deze week haar intentie gaat bevestigen om haar basisrente volgende maand te verhogen.

Vanmorgen werd voor een euro 1,4220 dollar betaald, ten opzichte van 1,4226 dollar gisterenavond als slotkoers in New York. De euro bereikte op 1,4240 maandag een piek sinds 5 november.

Akira Hoshino, chief manager of foreign-exchange trading bij Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd, waarschuwt dat de situatie in Japan op de voet moet worden gevolgd. De situatie in kernreactor van Fukushima lijkt opnieuw te zijn verergerd.

De sterkte van de euro heeft te maken met de verwachting dat de Europese Centrale Bank deze week haar intentie gaat bevestigen om haar basisrente volgende maand te verhogen. Vanmorgen werd voor een euro 1,4220 dollar betaald, ten opzichte van 1,4226 dollar gisterenavond als slotkoers in New York. De euro bereikte op 1,4240 maandag een piek sinds 5 november. Akira Hoshino, chief manager of foreign-exchange trading bij Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd, waarschuwt dat de situatie in Japan op de voet moet worden gevolgd. De situatie in kernreactor van Fukushima lijkt opnieuw te zijn verergerd.