Vanmorgen werd er in Tokio gehandeld aan 1,4201 dollar, tegenover een slotniveua van 1,4207 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de donderdagsessie bereikte de euro een piek op 1,4282 dollar.

Dat was meteen het laagste niveau sinds 20 januari. Deze week alleen heeft de greenback zowat anderhalf procent tegenover de euro moeten prijsgeven. Ook tegenover de yen verloor de dollar terrein.

Tsutomu Soma, bond and currency dealer bij Okasan Securities Co. Ltd. in Tokio, merkt op dat de Nieuw-Zeelandse dollar zelfs is doorgestegen tot het hoogste niveau sinds april 2008. Voorlopig lijkt niemand de dollar in zijn vaart te kunnen stuiten.

Vanmorgen werd er in Tokio gehandeld aan 1,4201 dollar, tegenover een slotniveua van 1,4207 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de donderdagsessie bereikte de euro een piek op 1,4282 dollar. Dat was meteen het laagste niveau sinds 20 januari. Deze week alleen heeft de greenback zowat anderhalf procent tegenover de euro moeten prijsgeven. Ook tegenover de yen verloor de dollar terrein. Tsutomu Soma, bond and currency dealer bij Okasan Securities Co. Ltd. in Tokio, merkt op dat de Nieuw-Zeelandse dollar zelfs is doorgestegen tot het hoogste niveau sinds april 2008. Voorlopig lijkt niemand de dollar in zijn vaart te kunnen stuiten.