De Japanse financieminister Yoshihiko Noda kondigde aan het voorbeeld van China te zullen volgen en ook Europese staatsobligaties te gaan kopen. Portugal, Spanje en Italië bereiden zich voor op de veiling van staatsobligaties.

Op de valutamarkten kostte een euro vanmorgen 1,2951 dollar, ten opzichte van 1,2945 dollar gisterenavond in New York. De kaap van 1,30 dollar kan voorlopig niet meer worden gerond.

Kazuaki Oh'e, debt salesman in Tokio bij de Canadese Imperial Bank of Commerce, is van mening dat de Japanse beslissing de valutamarkten gaat ondersteunen. De kans wordt namelijk groter dat Europa de begrotingscrisis gaat overleven.

De Japanse financieminister Yoshihiko Noda kondigde aan het voorbeeld van China te zullen volgen en ook Europese staatsobligaties te gaan kopen. Portugal, Spanje en Italië bereiden zich voor op de veiling van staatsobligaties. Op de valutamarkten kostte een euro vanmorgen 1,2951 dollar, ten opzichte van 1,2945 dollar gisterenavond in New York. De kaap van 1,30 dollar kan voorlopig niet meer worden gerond. Kazuaki Oh'e, debt salesman in Tokio bij de Canadese Imperial Bank of Commerce, is van mening dat de Japanse beslissing de valutamarkten gaat ondersteunen. De kans wordt namelijk groter dat Europa de begrotingscrisis gaat overleven.