De euro kostte vanmorgen 1,3647 dollar in Tokio, ten opzichte van een slotniveau van 1,3625 dollar gisterenavond in New York. Het valt op dat de euro in de afgelopen dagen goed standhield.

De euro kreeg even wat klappen na de verklaring van de Europese Centrale Bank vorige week dat het inflatiegevaar niet overschat moet worden. Dat betekent dat op korte termijn geen renteverhoging moet worden verwacht.

Yuji Saito, director foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokyo, wijst er op dat het sentiment op de valutamarkten momenteel 'risk on' is, wat betekent dat de dollar onder druk kan blijven staan.

De euro kostte vanmorgen 1,3647 dollar in Tokio, ten opzichte van een slotniveau van 1,3625 dollar gisterenavond in New York. Het valt op dat de euro in de afgelopen dagen goed standhield. De euro kreeg even wat klappen na de verklaring van de Europese Centrale Bank vorige week dat het inflatiegevaar niet overschat moet worden. Dat betekent dat op korte termijn geen renteverhoging moet worden verwacht. Yuji Saito, director foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokyo, wijst er op dat het sentiment op de valutamarkten momenteel 'risk on' is, wat betekent dat de dollar onder druk kan blijven staan.