Speculatie dat de Bank of Japan meer maatregelen zal nemen op haar meeting, is daar niet vreemd aan. De Japanse centrale bank vergadert twee dagen op rij en komt morgen met een slotverklaring.

Toshihiko Sakai, head of trading for currencies and financial products in Tokio bij Mitsubishi UFJ Trust & Banking, is van mening dat een verdere versoepeling van de monetaire politiek niet onmogelijk is.

Daardoor kan de yen op de valutamarkten verder verzwakken. Ook in de VS blijft politieke verruiming aan de orde van de dag.

Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3762 dollar, tegenover 1,3791 dollar afgelopen vrijdag. In de loop van de sessie werd op 1,3807 dollar een nieuwe piek bereikt sinds 17 maart.

Speculatie dat de Bank of Japan meer maatregelen zal nemen op haar meeting, is daar niet vreemd aan. De Japanse centrale bank vergadert twee dagen op rij en komt morgen met een slotverklaring. Toshihiko Sakai, head of trading for currencies and financial products in Tokio bij Mitsubishi UFJ Trust & Banking, is van mening dat een verdere versoepeling van de monetaire politiek niet onmogelijk is. Daardoor kan de yen op de valutamarkten verder verzwakken. Ook in de VS blijft politieke verruiming aan de orde van de dag. Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3762 dollar, tegenover 1,3791 dollar afgelopen vrijdag. In de loop van de sessie werd op 1,3807 dollar een nieuwe piek bereikt sinds 17 maart.