De reacties van de meeste analisten op de ingreep waren dan ook positief. Olan Caperina, fondsbeheerder bij Bank of the Philippine Islands, merkte op dat de vrees voor een bankroet van Griekenland nu alleszins voorlopig zal wegvallen. De beleggers gaan opnieuw durven investeren.

Volgens David Keeble, hoofd fixed-income strategie bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Londen, is het nu vooral belangrijk dat er concrete cijfers werden gegeven en het was naar dergelijke cijfers dat de financiële markten uitkeken. Keeble verwacht dat het rendement op Griekse staatsobligaties weer richting 5% gaat terugvallen.

Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies berekenden dat Griekse obligaties dit jaar de slechtst presterende obligaties in de eurozone waren. Wie had belegd in deze obligaties, leed een verlies van 5,40%.

De reacties van de meeste analisten op de ingreep waren dan ook positief. Olan Caperina, fondsbeheerder bij Bank of the Philippine Islands, merkte op dat de vrees voor een bankroet van Griekenland nu alleszins voorlopig zal wegvallen. De beleggers gaan opnieuw durven investeren. Volgens David Keeble, hoofd fixed-income strategie bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Londen, is het nu vooral belangrijk dat er concrete cijfers werden gegeven en het was naar dergelijke cijfers dat de financiële markten uitkeken. Keeble verwacht dat het rendement op Griekse staatsobligaties weer richting 5% gaat terugvallen. Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies berekenden dat Griekse obligaties dit jaar de slechtst presterende obligaties in de eurozone waren. Wie had belegd in deze obligaties, leed een verlies van 5,40%.