Financieminister Yoshihiko Noda verklaarde dat alle landen akkoord gingen om tussenbeide te komen, wat meteen het succes van de ingreep verklaart. Op de valutamarkten daalde de yen ten opzichte van alle 16 belangrijkste valuta's.

Koji Fukaya, chief currency strategist bij Credit Suisse Group AG in Tokio, sprak van een krachtige verklaring die aangaf dat het niet langer zin heeft om nog hausse-posities in yen aan te houden.

Anderzijds maakte ook de euro vanmorgen een goede beurt. Voor één euro werd vanmorgen 1,4074 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,4021 dollar gisterenavond in New York.

Financieminister Yoshihiko Noda verklaarde dat alle landen akkoord gingen om tussenbeide te komen, wat meteen het succes van de ingreep verklaart. Op de valutamarkten daalde de yen ten opzichte van alle 16 belangrijkste valuta's. Koji Fukaya, chief currency strategist bij Credit Suisse Group AG in Tokio, sprak van een krachtige verklaring die aangaf dat het niet langer zin heeft om nog hausse-posities in yen aan te houden. Anderzijds maakte ook de euro vanmorgen een goede beurt. Voor één euro werd vanmorgen 1,4074 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,4021 dollar gisterenavond in New York.