Dat de euro zo sterk op koers ligt, heeft op de eerste plaats te maken met de verwachting dat de Federal Reserve Bank haar monetaire politiek niet zo snel gaat wijzigen.

De Amerikaanse economie groeit namelijk niet snel genoeg om al een rentestijging te rechtvaardigen. Vrijdag worden in de Verenigde Staten de BBP-cijfers voor het vierde kwartaal bekendgemaakt.

Vanmorgen werd voor een euro 1,3655 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3648 dollar gisterenavond. Vandaag plaatst het Europees Stabiliteitsfonds haar eerste obligaties, voor een totaal bedrag van 5 miljard euro.

Dat de euro zo sterk op koers ligt, heeft op de eerste plaats te maken met de verwachting dat de Federal Reserve Bank haar monetaire politiek niet zo snel gaat wijzigen. De Amerikaanse economie groeit namelijk niet snel genoeg om al een rentestijging te rechtvaardigen. Vrijdag worden in de Verenigde Staten de BBP-cijfers voor het vierde kwartaal bekendgemaakt. Vanmorgen werd voor een euro 1,3655 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3648 dollar gisterenavond. Vandaag plaatst het Europees Stabiliteitsfonds haar eerste obligaties, voor een totaal bedrag van 5 miljard euro.