De verruiming van de monetaire politiek heeft echter ook nadelen, waaronder meer druk op de koers van de dollar. De euro steeg tot boven 1,41 dollar in reactie op de verruiming van de monetaire politiek.

Vanmorgen kostte een euro in Tokio 1,4137 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,4139 dollar gisterenavond in New York. Daarmee viel de dollar terug tot het laagste niveau sinds 26 januari.

Op de valutamarkten steeg de koers van de yen voor de eerste keer in vier dagen ten opzichte van de dollar, dit als gevolg van short-covering.

Jonathan Cavenagh, currency strategist bij Westpac Banking Corp. in Sidney, is van mening dat de dollar in de komende dagen nog verder kan verzwakken.

De verruiming van de monetaire politiek heeft echter ook nadelen, waaronder meer druk op de koers van de dollar. De euro steeg tot boven 1,41 dollar in reactie op de verruiming van de monetaire politiek. Vanmorgen kostte een euro in Tokio 1,4137 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,4139 dollar gisterenavond in New York. Daarmee viel de dollar terug tot het laagste niveau sinds 26 januari. Op de valutamarkten steeg de koers van de yen voor de eerste keer in vier dagen ten opzichte van de dollar, dit als gevolg van short-covering. Jonathan Cavenagh, currency strategist bij Westpac Banking Corp. in Sidney, is van mening dat de dollar in de komende dagen nog verder kan verzwakken.