Dat mechanisme moet voorkomen dat er zich nog nieuwe crisissen voordoen. Bovendien kondigde de Europese Centrale Bank gisteren niet onverwacht een kapitaalverhoging aan.

Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3291 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,3244 dollar als slotniveau gisterenavond in New York. De euro houdt dus goed stand boven 1,30 dollar.

Naoto Minatogawa, currency analyst bij Himawari Securities Inc. in Tokio, is van menig dat het baisse-potentieel voor de euro vanaf de huidige niveaus eerder beperkt is. De ECB heeft namelijk al aangetoond dat ze vooruitgang heeft geboekt.

Dat mechanisme moet voorkomen dat er zich nog nieuwe crisissen voordoen. Bovendien kondigde de Europese Centrale Bank gisteren niet onverwacht een kapitaalverhoging aan. Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3291 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,3244 dollar als slotniveau gisterenavond in New York. De euro houdt dus goed stand boven 1,30 dollar. Naoto Minatogawa, currency analyst bij Himawari Securities Inc. in Tokio, is van menig dat het baisse-potentieel voor de euro vanaf de huidige niveaus eerder beperkt is. De ECB heeft namelijk al aangetoond dat ze vooruitgang heeft geboekt.