Morgen vergadert de Europese Centrale Bank en algemeen wordt verwacht dat er alleszins iets zal worden gezegd over inflatiebestrijding. De kans dat de rente al meteen wordt verhoogd, is zo goed als nihil.

Masafumi Yamamoto, chief currency strategist bij Barclays Bank Plc in Tokio, wijst op de vaste stemming vanmorgen op de Aziatische beurzen. Deze geeft aan dat de risico-aversie opnieuw is toegenomen.

Uiteraard wordt er ook al uitgekeken naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand januari die vrijdag worden bekendgemaakt. De consensusverwachting is dat er vorige maand 140.000 nieuwe banen zijn bijgekomen.

Morgen vergadert de Europese Centrale Bank en algemeen wordt verwacht dat er alleszins iets zal worden gezegd over inflatiebestrijding. De kans dat de rente al meteen wordt verhoogd, is zo goed als nihil. Masafumi Yamamoto, chief currency strategist bij Barclays Bank Plc in Tokio, wijst op de vaste stemming vanmorgen op de Aziatische beurzen. Deze geeft aan dat de risico-aversie opnieuw is toegenomen. Uiteraard wordt er ook al uitgekeken naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand januari die vrijdag worden bekendgemaakt. De consensusverwachting is dat er vorige maand 140.000 nieuwe banen zijn bijgekomen.