Uiteindelijk werd dus inderdaad het bewijs geleverd dat de Amerikaanse arbeidsmarkt inderdaad in herstel is. In reactie steeg op de eerste plaats de dollar ten opzichte van de yen, een gegeven dat op de Japanse beurs positief werd onthaald.

Ten opzichte van de euro was er echter niet zo veel beweging merkbaar, de koers van de euro steeg tot bijna 1,35 dollar. Vanmorgen verzwakte de koers van de euro echter opnieuw tot iets minder dan 1,3450 dollar.

Anderzijds steeg de Zwitserse frank tot een nieuw recordniveau tegenover de euro, alvorens de centrale bank tussenbeide kwam om de frank in zijn vaart te stuiten.

Nick Bennenbroek van Wells Fargo verwacht dat de dollar op de eerste plaats tegenover de yen verder in waarde gaat stijgen. De verhouding ten opzichte van de euro is afhankelijk van de evolutie van de schuldenproblemen in de eurozone.

Marc Chandler van Brown Brothers Harriman is anderzijds van mening dat de dollar op basis van het fair value model nog steeds goedkoop is. Dat betekent dat de Amerikaanse arbeidskosten relatief gezien nog steeds goedkoop zijn ten opzichte van die in andere landen.

Volgens Chandler blijkt uit de werkloosheidscijfers dat de Amerikaanse economie sneller herstelt dan die in andere landen. De Japanse economie herstelt bijvoorbeeld ook, maar minder snel dan de Amerikaanse.

Uiteindelijk werd dus inderdaad het bewijs geleverd dat de Amerikaanse arbeidsmarkt inderdaad in herstel is. In reactie steeg op de eerste plaats de dollar ten opzichte van de yen, een gegeven dat op de Japanse beurs positief werd onthaald. Ten opzichte van de euro was er echter niet zo veel beweging merkbaar, de koers van de euro steeg tot bijna 1,35 dollar. Vanmorgen verzwakte de koers van de euro echter opnieuw tot iets minder dan 1,3450 dollar. Anderzijds steeg de Zwitserse frank tot een nieuw recordniveau tegenover de euro, alvorens de centrale bank tussenbeide kwam om de frank in zijn vaart te stuiten. Nick Bennenbroek van Wells Fargo verwacht dat de dollar op de eerste plaats tegenover de yen verder in waarde gaat stijgen. De verhouding ten opzichte van de euro is afhankelijk van de evolutie van de schuldenproblemen in de eurozone. Marc Chandler van Brown Brothers Harriman is anderzijds van mening dat de dollar op basis van het fair value model nog steeds goedkoop is. Dat betekent dat de Amerikaanse arbeidskosten relatief gezien nog steeds goedkoop zijn ten opzichte van die in andere landen. Volgens Chandler blijkt uit de werkloosheidscijfers dat de Amerikaanse economie sneller herstelt dan die in andere landen. De Japanse economie herstelt bijvoorbeeld ook, maar minder snel dan de Amerikaanse.