Bovendien weerklinkt de anti-inflatieretoriek in Europa veel luider dan in de Verenigde Staten. De kans is zodoende groot dat de ECB haar basisrente eerder gaat verhogen dan dat de FED dit gaat doen.

Op de valutamarkten kostte een euro vanmorgen in Tokio 1,3825 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,38 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de sessie werd het niveau van 1,3850 dollar bijna bereikt.

Hitoshi Asaoka, senior strategist in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat Europa veel gevoeliger is voor inflatie veroorzaakt door loonspanningen. Daardoor ligt de euro beter op koers dan de dollar.

Bovendien weerklinkt de anti-inflatieretoriek in Europa veel luider dan in de Verenigde Staten. De kans is zodoende groot dat de ECB haar basisrente eerder gaat verhogen dan dat de FED dit gaat doen. Op de valutamarkten kostte een euro vanmorgen in Tokio 1,3825 dollar, ten opzichte van een slotniveau van 1,38 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de sessie werd het niveau van 1,3850 dollar bijna bereikt. Hitoshi Asaoka, senior strategist in Tokio bij Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat Europa veel gevoeliger is voor inflatie veroorzaakt door loonspanningen. Daardoor ligt de euro beter op koers dan de dollar.