Wanneer er een akkoord komt over een reddingsplan voor dit land, kan een verdere escalatie van de Europese begrotingscrisis worden voorkomen. De euro werd tegenover 12 van de 16 belangrijkste wereldvaluta's duurder.

Tsutomu Soma, bond and currency dealer bij Okasan Securities Co. in Tokio, is van mening dat een reddingsplan voor Ierland alleszins tijdelijk de rust op de financiële markten kan doen toenemen.

Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3591 dollar, terwijl de Dollar Index een correctie met 0,40% liet optekenen. Eerder deze week bereikte de euro een dieptepunt op 1,3448 dollar.

Wanneer er een akkoord komt over een reddingsplan voor dit land, kan een verdere escalatie van de Europese begrotingscrisis worden voorkomen. De euro werd tegenover 12 van de 16 belangrijkste wereldvaluta's duurder. Tsutomu Soma, bond and currency dealer bij Okasan Securities Co. in Tokio, is van mening dat een reddingsplan voor Ierland alleszins tijdelijk de rust op de financiële markten kan doen toenemen. Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3591 dollar, terwijl de Dollar Index een correctie met 0,40% liet optekenen. Eerder deze week bereikte de euro een dieptepunt op 1,3448 dollar.