De dollar steeg voor de tweede dag op rij ten opzichte van de yen, dit vanwege signalen dat de economische groei in de Verenigde Staten in een stroomversnelling aan het raken is.

Vanmorgen kostte één euro 1,3350 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,3361 dollar gisterenavond in New York. De stijging van de koers van de euro geeft aan dat de beleggers wat meer vertrouwen hebben dat er toch een oplossing zal worden gevonden voor de Europese begrotingscrisis.

Yuji Saito, director of the foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, is van mening dat meevallende economische indicatoren in de VS de dollarkoers ondersteunen.

De dollar steeg voor de tweede dag op rij ten opzichte van de yen, dit vanwege signalen dat de economische groei in de Verenigde Staten in een stroomversnelling aan het raken is. Vanmorgen kostte één euro 1,3350 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,3361 dollar gisterenavond in New York. De stijging van de koers van de euro geeft aan dat de beleggers wat meer vertrouwen hebben dat er toch een oplossing zal worden gevonden voor de Europese begrotingscrisis. Yuji Saito, director of the foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, is van mening dat meevallende economische indicatoren in de VS de dollarkoers ondersteunen.