Daardoor is de greenback minder gezocht als veilige vluchtheuvel. Fabian Eliasson, head of U.S. currency sales bij Mizuho Financial Group Inc. in New York, stelt vast dat de beurzen een bocht hebben gemaakt.

Het ziet er volgens Eliasson momenteel naar uit dat de valutakoersen de bewegingen op de beurzen volgen. De euro steeg gisteren door tot 1,2970 dollar en dat was het hoogste peil sinds begin mei. Vanmorgen viel de euro terug tot ongeveer 1,2925 dollar.

Op de markten deed even het gerucht de ronde dat de kredietrating van Spanje zou worden verlaagd. Daarbij werd de naam van Fitch naar voren geschoven, maar dit ratinghuis bevestigde eerder deze week de Spaanse kredietrating.

Daardoor is de greenback minder gezocht als veilige vluchtheuvel. Fabian Eliasson, head of U.S. currency sales bij Mizuho Financial Group Inc. in New York, stelt vast dat de beurzen een bocht hebben gemaakt. Het ziet er volgens Eliasson momenteel naar uit dat de valutakoersen de bewegingen op de beurzen volgen. De euro steeg gisteren door tot 1,2970 dollar en dat was het hoogste peil sinds begin mei. Vanmorgen viel de euro terug tot ongeveer 1,2925 dollar. Op de markten deed even het gerucht de ronde dat de kredietrating van Spanje zou worden verlaagd. Daarbij werd de naam van Fitch naar voren geschoven, maar dit ratinghuis bevestigde eerder deze week de Spaanse kredietrating.