De beleggers laten de veiligheid van de Amerikaanse dollar in de steek en zoeken hogere rendementen elders. Ook ten opzichte van andere munten verzwakte de dollar.

De verzwakking van de dollarkoers is op de eerste plaats het gevolg van de afloop van de G-20 meeting van volgend weekend. Daar bevestigden de 20 grootste industrielanden dat ze de wereldeconomie gaan blijven ondersteunen.

Dat wil zeggen dat de rente laag zal blijven en dat de steun die de overheden in de economie hebben gepompt voorlopig niet zal worden teruggetrokken. Valutahandelaren hadden na afloop van de G-20 meeting een groter gevoel van veiligheid.

De beleggers laten de veiligheid van de Amerikaanse dollar in de steek en zoeken hogere rendementen elders. Ook ten opzichte van andere munten verzwakte de dollar. De verzwakking van de dollarkoers is op de eerste plaats het gevolg van de afloop van de G-20 meeting van volgend weekend. Daar bevestigden de 20 grootste industrielanden dat ze de wereldeconomie gaan blijven ondersteunen. Dat wil zeggen dat de rente laag zal blijven en dat de steun die de overheden in de economie hebben gepompt voorlopig niet zal worden teruggetrokken. Valutahandelaren hadden na afloop van de G-20 meeting een groter gevoel van veiligheid.