Deze ingreep lijkt tijdelijk succes te hebben gehad, want de yen bereikte vanmorgen ten opzichte van de euro een nieuwe bodem voor de afgelopen vijf weken. De yen lijkt af te stevenen tot een verlies op weekbasis ten opzichte van de 16 belangrijkste handelspartners.

Anderzijds daalde de Zwitsers frank op weekbasis aan het scherpste tempo voor de afgelopen vier maanden. De Zwitserse centrale bank verlaagde namelijk haar inflatievooruitzichten.

De euro noteerde vanmorgen aan 1,3116 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3078 dollar gisterenavond. In de loop van de sessie bereikte de euro en piekkoers van 1,3118 dollar.

Deze ingreep lijkt tijdelijk succes te hebben gehad, want de yen bereikte vanmorgen ten opzichte van de euro een nieuwe bodem voor de afgelopen vijf weken. De yen lijkt af te stevenen tot een verlies op weekbasis ten opzichte van de 16 belangrijkste handelspartners. Anderzijds daalde de Zwitsers frank op weekbasis aan het scherpste tempo voor de afgelopen vier maanden. De Zwitserse centrale bank verlaagde namelijk haar inflatievooruitzichten. De euro noteerde vanmorgen aan 1,3116 dollar, tegenover een slotkoers van 1,3078 dollar gisterenavond. In de loop van de sessie bereikte de euro en piekkoers van 1,3118 dollar.