Aanleiding voor de stijging is de verwachting dat de Europese Unie op haar meeting vandaag meer maatregelen zal gaan bespreken om de schuldencrisis in Europa te bezweren.

Yoh Nihei, trading group manager bij Tokai Tokyo Securities, is hoopvol gestemd dat er inderdaad een aanvaardbare oplossing uit de bus gaat komen. Het is nu al een paar dagen dat de euro poogt uit te bodemen.

Vanmorgen werd voor één euro 1,2643 dollar betaald, tegenover 1,2487 dollar gisteren in New York. In de loop van de sessie werd 1,2650 dollar bereikt en dat was het hoogste niveau sinds 13 mei.

De Japanse Financieninister Naoto Kan merkte op dat het niet wenselijk is dat er te grote schommelingen optreden op de valutamarkten. Het is daarom belangrijk dat de rust op de financiële markten zo snel mogelijk terugkeert.

Aanleiding voor de stijging is de verwachting dat de Europese Unie op haar meeting vandaag meer maatregelen zal gaan bespreken om de schuldencrisis in Europa te bezweren. Yoh Nihei, trading group manager bij Tokai Tokyo Securities, is hoopvol gestemd dat er inderdaad een aanvaardbare oplossing uit de bus gaat komen. Het is nu al een paar dagen dat de euro poogt uit te bodemen. Vanmorgen werd voor één euro 1,2643 dollar betaald, tegenover 1,2487 dollar gisteren in New York. In de loop van de sessie werd 1,2650 dollar bereikt en dat was het hoogste niveau sinds 13 mei. De Japanse Financieninister Naoto Kan merkte op dat het niet wenselijk is dat er te grote schommelingen optreden op de valutamarkten. Het is daarom belangrijk dat de rust op de financiële markten zo snel mogelijk terugkeert.