Eerder deze week werd de euro in zijn vaart afgeremd van een stijging boven het niveau van 1,30 dollar. Technisch was de euro overkocht, zodat een correctie niet onverwacht kwam.

Anderzijds stabiliseerde de euro ook tegenover de yen, na eerder 2,50% te zijn gedaald tegenover de Japanse munt. De euro krijgt steun van de verwachting dat de Europese economie aan snelheid wint.

Alex Sinton, senior dealer in Auckland bij ANZ National Bank Ltd, stelde vast dat vanmorgen nog een aantal short-posities in euro's werden gesloten. Sinton sluit niet uit dat de koers van de euro nog verder gaat stijgen tot opnieuw boven 1,30 dollar.

Eerder deze week werd de euro in zijn vaart afgeremd van een stijging boven het niveau van 1,30 dollar. Technisch was de euro overkocht, zodat een correctie niet onverwacht kwam. Anderzijds stabiliseerde de euro ook tegenover de yen, na eerder 2,50% te zijn gedaald tegenover de Japanse munt. De euro krijgt steun van de verwachting dat de Europese economie aan snelheid wint. Alex Sinton, senior dealer in Auckland bij ANZ National Bank Ltd, stelde vast dat vanmorgen nog een aantal short-posities in euro's werden gesloten. Sinton sluit niet uit dat de koers van de euro nog verder gaat stijgen tot opnieuw boven 1,30 dollar.