Op de valutamarkten stabiliseerde de koers van de euro.

Frankrijk en Duitsland hebben nogmaals beloofd werk te zullen maken van het zoeken naar een oplossing voor Griekenland en die verklaring gaf de beleggers opnieuw wat moed.

De BEL 20 sloot bijna 1% hoger en kreeg de kaap van 2100 opnieuw in het vizier. KBC was voor de afwisseling eens de sterkste stijger binnen de index.

Punch International publiceerde vorige week vrijdag zijn trading update over het eerste kwartaal van 2012.

Dit waren de hoogtepunten:

Omzetevolutie

De geconsolideerde omzet tijdens de eerste drie maanden van 2012 blijft 14,8% achter op dezelfde periode in 2011. Deze omzetdaling doet zich voor bij Xeikon waar de omzet van de divisie Digital Printing Solutions daalt met 10,5% en die van de divisie Prepress Solutions met 25,9%.

De evolutie van de omzet per activiteit toont voor machineverkoop een afname met 20,8% en voor de recurrente inkomsten uit de verkoop van verbruiksgoederen en service een afname met 11,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2011.

Deze evolutie is voor de groep niet onverwacht en is vrijwel integraal te wijten aan het zogenoemde DRUPA-effect: een daling van de machineorders die typisch voorafgaat aan de vierjaarlijkse grafische vakbeurs die in mei is gehouden. Dit effect is het sterkst bij de Prepress Solutions activiteiten.

De terugval van de recurrente inkomsten is vooral toe te schrijven aan enkele specifieke klanten uit Noord-Amerika die omzet verloren zagen gaan. In de andere regio's bleven de recurrente inkomsten stabiel.

Op de valutamarkten stabiliseerde de koers van de euro. Frankrijk en Duitsland hebben nogmaals beloofd werk te zullen maken van het zoeken naar een oplossing voor Griekenland en die verklaring gaf de beleggers opnieuw wat moed. De BEL 20 sloot bijna 1% hoger en kreeg de kaap van 2100 opnieuw in het vizier. KBC was voor de afwisseling eens de sterkste stijger binnen de index. Punch International publiceerde vorige week vrijdag zijn trading update over het eerste kwartaal van 2012. Dit waren de hoogtepunten: Omzetevolutie De geconsolideerde omzet tijdens de eerste drie maanden van 2012 blijft 14,8% achter op dezelfde periode in 2011. Deze omzetdaling doet zich voor bij Xeikon waar de omzet van de divisie Digital Printing Solutions daalt met 10,5% en die van de divisie Prepress Solutions met 25,9%. De evolutie van de omzet per activiteit toont voor machineverkoop een afname met 20,8% en voor de recurrente inkomsten uit de verkoop van verbruiksgoederen en service een afname met 11,4% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Deze evolutie is voor de groep niet onverwacht en is vrijwel integraal te wijten aan het zogenoemde DRUPA-effect: een daling van de machineorders die typisch voorafgaat aan de vierjaarlijkse grafische vakbeurs die in mei is gehouden. Dit effect is het sterkst bij de Prepress Solutions activiteiten. De terugval van de recurrente inkomsten is vooral toe te schrijven aan enkele specifieke klanten uit Noord-Amerika die omzet verloren zagen gaan. In de andere regio's bleven de recurrente inkomsten stabiel.