Aanleiding was de uitspraak van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank dat de economische risico's in de eurozone zich aan de onderzijde situeren, dit vanwege zowel de problemen verbonden aan de schuldencrisis als aan de grondstoffenprijzen.

Extra druk ontstond er als gevolg van de half mislukte veiling van Spaanse staatsobligaties. Bovendien bleek uit het verslag van de laatste meeting van de Federal Reserve Bank dat de kansen op een nieuwe fase in de politiek van monetaire verruiming een stuk kleiner zijn geworden.

Koers euro kan onder druk blijven staan

Omer Esiner, chief market analyst bij Commonwealth Foreign Exchange in Washington D.C, vreest dat de koers van de euro in de komende dagen en weken onder druk kan blijven staan. Onderhuids blijft de dreiging van een nieuwe renteverlaging aanwezig, dit wanneer de economische vooruitzichten zouden tegenvallen.

Technisch is er bovendien een verkoopsignaal gegeven zodra de euro terugviel onder het 100-daags gemiddelde dat op zich op 1,3155 dollar situeert. Vanaf de huidige niveaus kan de koers verder verzwakken, totdat uit de macro-economische indicatoren zou blijken dat de recessie in de eurozone achter de rug is.

Aanleiding was de uitspraak van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank dat de economische risico's in de eurozone zich aan de onderzijde situeren, dit vanwege zowel de problemen verbonden aan de schuldencrisis als aan de grondstoffenprijzen. Extra druk ontstond er als gevolg van de half mislukte veiling van Spaanse staatsobligaties. Bovendien bleek uit het verslag van de laatste meeting van de Federal Reserve Bank dat de kansen op een nieuwe fase in de politiek van monetaire verruiming een stuk kleiner zijn geworden. Koers euro kan onder druk blijven staan Omer Esiner, chief market analyst bij Commonwealth Foreign Exchange in Washington D.C, vreest dat de koers van de euro in de komende dagen en weken onder druk kan blijven staan. Onderhuids blijft de dreiging van een nieuwe renteverlaging aanwezig, dit wanneer de economische vooruitzichten zouden tegenvallen. Technisch is er bovendien een verkoopsignaal gegeven zodra de euro terugviel onder het 100-daags gemiddelde dat op zich op 1,3155 dollar situeert. Vanaf de huidige niveaus kan de koers verder verzwakken, totdat uit de macro-economische indicatoren zou blijken dat de recessie in de eurozone achter de rug is.