Het negatieve sentiment rond de euro heeft met verschillende factoren te maken. Op de eerste plaats is er de verwachting dat de U.S. Federal Reserve sneller dan verwacht de rente gaat verhogen.

Daarentegen wordt gevreesd dat het economisch herstel in de eurozone trager dan verwacht gaat verlopen, waardoor de ECB de basisrente pas in een latere fase gaat verhogen.

Joseph Trevisani, hoofdmarktanalyse bij FXSolutions, is van mening dat ook het jaareinde een rol speelt. De handelaars passen hun posities aan en nemen links en rechts winst.

Maar volgens zijn collega Michael Hewson bij CMC Markets in Londen is er ook sprake van een vertrouwenscrisis. De Europese Centrale Bank verwacht dat de banken uit de eurozone tussen 2007 en 2010 533 miljard euro gaan moeten afschrijven, waar dat eerst maar 488 miljard euro was.

Hewson vreest dat de situatie nog erger is en ziet nog afschrijvingen voor een totaal bedrag van 187 miljard dollar. De vrees voor nog meer afschrijvingen kan op de koers van de euro blijven wegen.

Het negatieve sentiment rond de euro heeft met verschillende factoren te maken. Op de eerste plaats is er de verwachting dat de U.S. Federal Reserve sneller dan verwacht de rente gaat verhogen. Daarentegen wordt gevreesd dat het economisch herstel in de eurozone trager dan verwacht gaat verlopen, waardoor de ECB de basisrente pas in een latere fase gaat verhogen. Joseph Trevisani, hoofdmarktanalyse bij FXSolutions, is van mening dat ook het jaareinde een rol speelt. De handelaars passen hun posities aan en nemen links en rechts winst. Maar volgens zijn collega Michael Hewson bij CMC Markets in Londen is er ook sprake van een vertrouwenscrisis. De Europese Centrale Bank verwacht dat de banken uit de eurozone tussen 2007 en 2010 533 miljard euro gaan moeten afschrijven, waar dat eerst maar 488 miljard euro was. Hewson vreest dat de situatie nog erger is en ziet nog afschrijvingen voor een totaal bedrag van 187 miljard dollar. De vrees voor nog meer afschrijvingen kan op de koers van de euro blijven wegen.