De Dollar Index, die de koers van de dollar afzet tegen zes andere belangrijke valuta's, was negen weken op rij gedaald. Het was van 2004 geleden dat de Dollar Index nog gedurende zo'n lange periode was verzwakt.

Peter Beutel, president van trading advisory company Cameron Hanover Inc. in New Canaan, Connecticut, is van mening dat de dollar profiteert van de vlucht naar veiligheid.

De beleggers beseffen dat de wereldeconomie in veel trager tempo hersteld dan aanvankelijk was gehoopt. Beutel verwacht dat ook de Europese economie eerder vroeg dan laat een toontje lager gaat zingen. Vanmorgen werd een euro verhandeld aan 1,2791 dollar.

De Dollar Index, die de koers van de dollar afzet tegen zes andere belangrijke valuta's, was negen weken op rij gedaald. Het was van 2004 geleden dat de Dollar Index nog gedurende zo'n lange periode was verzwakt. Peter Beutel, president van trading advisory company Cameron Hanover Inc. in New Canaan, Connecticut, is van mening dat de dollar profiteert van de vlucht naar veiligheid. De beleggers beseffen dat de wereldeconomie in veel trager tempo hersteld dan aanvankelijk was gehoopt. Beutel verwacht dat ook de Europese economie eerder vroeg dan laat een toontje lager gaat zingen. Vanmorgen werd een euro verhandeld aan 1,2791 dollar.