Op de valutamarkten is de yen - die in de afgelopen maanden als een veilige munt gold - echter verzwakt tegenover 14 van de 16 andere belangrijkste valuta's. Nochtans werden in Japan vanmorgen beter dan verwachte cijfers over de machinebestellingen bekendgemaakt.

Vanmorgen werd voor een euro 1,3889 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3905 dollar gisterenavond in New York. De kaap van 1,40 dollar kan dus nog niet worden gerond.

Marito Ueda, senior managing director in Tokio bij FX Prime Corporation, is van mening dat de betere economische indicatoren in het voordeel van de euro en in het nadeel van de yen spelen.

Op de valutamarkten is de yen - die in de afgelopen maanden als een veilige munt gold - echter verzwakt tegenover 14 van de 16 andere belangrijkste valuta's. Nochtans werden in Japan vanmorgen beter dan verwachte cijfers over de machinebestellingen bekendgemaakt. Vanmorgen werd voor een euro 1,3889 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3905 dollar gisterenavond in New York. De kaap van 1,40 dollar kan dus nog niet worden gerond. Marito Ueda, senior managing director in Tokio bij FX Prime Corporation, is van mening dat de betere economische indicatoren in het voordeel van de euro en in het nadeel van de yen spelen.