Morgen start de vergadering van de Europese leiders, van wie wordt verwacht dat ze met een efficiënte oplossing komen voor de Europese begrotingscrisis. De kans lijkt echter klein dat die oplossing er ook effectief gaat komen.

Vanmorgen werd er in Tokio gehandeld aan 1,3873 dolllar voor één euro, ten opzichte van een slotniveau van 1,3856 dollar gisterenavond in New York. De kaap van 1,40 dollar blijft voor de euro te hoog gegrepen.

Kurt Magnus, executive director of currency sales bij Nomura Holdings Inc. in Sidney, is van mening dat de koers van de dollar in de komende dagen en weken fors kan gaan stijgen ten opzichte van de euro.

Morgen start de vergadering van de Europese leiders, van wie wordt verwacht dat ze met een efficiënte oplossing komen voor de Europese begrotingscrisis. De kans lijkt echter klein dat die oplossing er ook effectief gaat komen. Vanmorgen werd er in Tokio gehandeld aan 1,3873 dolllar voor één euro, ten opzichte van een slotniveau van 1,3856 dollar gisterenavond in New York. De kaap van 1,40 dollar blijft voor de euro te hoog gegrepen. Kurt Magnus, executive director of currency sales bij Nomura Holdings Inc. in Sidney, is van mening dat de koers van de dollar in de komende dagen en weken fors kan gaan stijgen ten opzichte van de euro.