Atlanta Federal Reserve president Dennis Lockhart herhaalde gisteren nogmaals dat de recent aangekondigde maatregelen om de monetaire politiek te verruimen niet de bedoeling hebben om de koers van de dollar te doen verzwakken.

Vanmorgen werd voor de euro in Tokio 1,3509 dollar betaald, tegenover 1,3489 dollar gisterenavond in New York. Intraday werd gisteren op 1,3448 dollar een dieptepunt sinds 28 september bereikt.

Keiji Matsumoto, currency strategist in Tokio voor Nikko Cordial Securities Inc., is van mening dat de short-posities in dollars worden gesloten nu de problemen zich naar Europa verplaatsen.

Atlanta Federal Reserve president Dennis Lockhart herhaalde gisteren nogmaals dat de recent aangekondigde maatregelen om de monetaire politiek te verruimen niet de bedoeling hebben om de koers van de dollar te doen verzwakken. Vanmorgen werd voor de euro in Tokio 1,3509 dollar betaald, tegenover 1,3489 dollar gisterenavond in New York. Intraday werd gisteren op 1,3448 dollar een dieptepunt sinds 28 september bereikt. Keiji Matsumoto, currency strategist in Tokio voor Nikko Cordial Securities Inc., is van mening dat de short-posities in dollars worden gesloten nu de problemen zich naar Europa verplaatsen.