Het beschikbaar stellen van een reddingsplan voor Ierland heeft de crisis dus alleen maar doen toenemen. Op de valutamarkten is de koers van de euro zodoende onder druk komen te staan.

Gisteren daalde de koers van de euro even tot onder het niveau van 1,30 dollar, een niveau dat door technische analisten als psychologisch belangrijk wordt beschouwd. Echte technische steun ligt er op dat niveau echter niet.

Vanmorgen werd er gehandeld aan 1,3015 dollar, tegenover een slotkoers van 1,2983 dollar gisterenavond in New York. In november verloor de euro ten opzichte van de dollar 6,30%.

Cliff Tan, head of emerging-market currency research bij Societe Generale SA in Hong Kong, is van mening dat de opleving in de eurokoers slechts tijdelijk van aard is, de algemene trend blijft negatief.

Het beschikbaar stellen van een reddingsplan voor Ierland heeft de crisis dus alleen maar doen toenemen. Op de valutamarkten is de koers van de euro zodoende onder druk komen te staan. Gisteren daalde de koers van de euro even tot onder het niveau van 1,30 dollar, een niveau dat door technische analisten als psychologisch belangrijk wordt beschouwd. Echte technische steun ligt er op dat niveau echter niet. Vanmorgen werd er gehandeld aan 1,3015 dollar, tegenover een slotkoers van 1,2983 dollar gisterenavond in New York. In november verloor de euro ten opzichte van de dollar 6,30%. Cliff Tan, head of emerging-market currency research bij Societe Generale SA in Hong Kong, is van mening dat de opleving in de eurokoers slechts tijdelijk van aard is, de algemene trend blijft negatief.