Deze week staan er een aantal belangrijke macro-economische indicatoren op de agenda, met als climax natuurlijk de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand februari.

Vanmorgen werd voor een euro 1,4058 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,4088 dollar vrijdagavond in New York. Een terugval onder 1,40 dollar zou een negatief technisch afleveren.

Yuji Saito, director of the foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, wijst er op dat de Amerikaanse economie solide blijft, wat de dollarkoers ondersteunt.

Deze week staan er een aantal belangrijke macro-economische indicatoren op de agenda, met als climax natuurlijk de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand februari. Vanmorgen werd voor een euro 1,4058 dollar betaald, tegenover een slotniveau van 1,4088 dollar vrijdagavond in New York. Een terugval onder 1,40 dollar zou een negatief technisch afleveren. Yuji Saito, director of the foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate and Investment Bank in Tokio, wijst er op dat de Amerikaanse economie solide blijft, wat de dollarkoers ondersteunt.