Het is nu op de eerste plaats uitkijken naar meer macro-economische indicatoren die de koers van de euro moeten gaan sturen. Technisch is het plaatje iets minder goed geworden.

Voor één euro werd vanmorgen 1,3531 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3487 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de sessie werd een belangrijke weerstand doorbroken.

Masahide Tanaka, senior strateeg in Tokio voor Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de wereldeconomie aan de beterhand blijft, een evolutie die in het voordeel van de euro pleit.

Het is nu op de eerste plaats uitkijken naar meer macro-economische indicatoren die de koers van de euro moeten gaan sturen. Technisch is het plaatje iets minder goed geworden. Voor één euro werd vanmorgen 1,3531 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3487 dollar gisterenavond in New York. In de loop van de sessie werd een belangrijke weerstand doorbroken. Masahide Tanaka, senior strateeg in Tokio voor Mizuho Trust & Banking Co, is van mening dat de wereldeconomie aan de beterhand blijft, een evolutie die in het voordeel van de euro pleit.