Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management stipte in zijn weekly comments nog even dat de beslissing van de Europese Centrale Bank vorige week donderdag bij meerderheid van stemmen werd genomen. Het was dus zeker niet zo dat ze bij unanimiteit was genomen.

Binnen de ECB zou er anderzijds geen onenigheid zijn het volgen van een ruime monetaire politiek. Wel zou er eensgezindheid zijn over de noodzaak om obligaties in te kopen. Draghi benadrukte nogmaals dat een monetaire politiek alleen niet zal volstaan om de economie op gang te krijgen.

Philippe Gijsels van BNP Paribas Asset Management stipte in zijn weekly comments nog even dat de beslissing van de Europese Centrale Bank vorige week donderdag bij meerderheid van stemmen werd genomen. Het was dus zeker niet zo dat ze bij unanimiteit was genomen. Binnen de ECB zou er anderzijds geen onenigheid zijn het volgen van een ruime monetaire politiek. Wel zou er eensgezindheid zijn over de noodzaak om obligaties in te kopen. Draghi benadrukte nogmaals dat een monetaire politiek alleen niet zal volstaan om de economie op gang te krijgen.