Dat niveau ligt duidelijk boven het slotniveau van afgelopen vrijdag, toen de euro nog aan 1,3954 dollar noteerde. De greenback daalde vanmorgen in waarde tegenover 15 van de 16 belangrijkste valuta's.

De meeting van G-20 slaagde er dus niet in om de rust op de valutamarkten onmiddellijk te doen terugkeren. Dat heeft onder andere te maken met speculatie dat de FED volgende week haar monetaire politiek opnieuw gaat verruimen.

De Australische dollar steeg tot één cent boven pariteit tegenover de dollar, dit nadat de Australische producentenprijzen sterker bleken te zijn gestegen dan iedereen had gedacht.

Dat niveau ligt duidelijk boven het slotniveau van afgelopen vrijdag, toen de euro nog aan 1,3954 dollar noteerde. De greenback daalde vanmorgen in waarde tegenover 15 van de 16 belangrijkste valuta's. De meeting van G-20 slaagde er dus niet in om de rust op de valutamarkten onmiddellijk te doen terugkeren. Dat heeft onder andere te maken met speculatie dat de FED volgende week haar monetaire politiek opnieuw gaat verruimen. De Australische dollar steeg tot één cent boven pariteit tegenover de dollar, dit nadat de Australische producentenprijzen sterker bleken te zijn gestegen dan iedereen had gedacht.