Een tegenstroom op gang gebracht door de ECB kon volgens professor Stefan Duchateau de oorspronkelijke vlucht naar Duits staatspapier neutraliseren en zodoende het evenwicht op de Europese kapitaalmarkten herstellen.

De additionele premie die de andere eurolidstaten dienden te betalen ten opzichte van Duits overheidspapier, waardoor het competitiviteitvoordeel van de Duitse economie alleen nog verder toenam en het probleem stelselmatig verergerde, nam in dramatische orde af en stabiliseert zich nu op een actueel niveau dat lager ligt dan bij het uitbreken van de landencrisis in 2009 en benadert zelfs het peil dat werd bereikt voor het uitbreken van de financiële crisis, medio 2007.

Eens deze liquiditeitsinjectie met de nodige doortastendheid werd doorgevoerd, kon de kern van het probleem in de Eurozone worden aangepakt, met name het alsmaar toenemende verschil in efficiëntie tussen de diverse lidstaten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Een tegenstroom op gang gebracht door de ECB kon volgens professor Stefan Duchateau de oorspronkelijke vlucht naar Duits staatspapier neutraliseren en zodoende het evenwicht op de Europese kapitaalmarkten herstellen. De additionele premie die de andere eurolidstaten dienden te betalen ten opzichte van Duits overheidspapier, waardoor het competitiviteitvoordeel van de Duitse economie alleen nog verder toenam en het probleem stelselmatig verergerde, nam in dramatische orde af en stabiliseert zich nu op een actueel niveau dat lager ligt dan bij het uitbreken van de landencrisis in 2009 en benadert zelfs het peil dat werd bereikt voor het uitbreken van de financiële crisis, medio 2007. Eens deze liquiditeitsinjectie met de nodige doortastendheid werd doorgevoerd, kon de kern van het probleem in de Eurozone worden aangepakt, met name het alsmaar toenemende verschil in efficiëntie tussen de diverse lidstaten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.