Volgens de nieuwe Europese overeenkomst zal de bankensector nu zelf een grote verantwoordelijkheid krijgen in geval van het uitbreken van een nieuwe crisis.

Wanneer er opnieuw banken in de problemen raken, geldt in de toekomst een ander stel afspraken dan in het verleden het geval was.

De financiële sector zal nu grotendeels verantwoordelijk worden gesteld voor het oplossen van de eigen problemen. Dat betekent dat ook de obligatiehouders en de aandelenbezitters aangesproken kunnen worden om hun steentje bij te dragen tot de redding van banken in problemen.

Volgens de nieuwe Europese overeenkomst zal de bankensector nu zelf een grote verantwoordelijkheid krijgen in geval van het uitbreken van een nieuwe crisis. Wanneer er opnieuw banken in de problemen raken, geldt in de toekomst een ander stel afspraken dan in het verleden het geval was. De financiële sector zal nu grotendeels verantwoordelijk worden gesteld voor het oplossen van de eigen problemen. Dat betekent dat ook de obligatiehouders en de aandelenbezitters aangesproken kunnen worden om hun steentje bij te dragen tot de redding van banken in problemen.